En unik resurs

Från idé till färdig produkt

Kontakta oss redan på idéstadiet. Om du har en enkel idéskiss eller färdig CAD-ritning kan vår produktionserfarenhet vara till stor hjälp i den fortsatta processen.


Produktionsritning

Om du har gjort egna CAD-ritningar underlättas tillverkningsprocessen. Om du inte har ritningar kan vårt konstruktionskontor stå till tjänst.Tillverkning av ingående detaljer

När CAD-ritningarna är godkända startar tillverkningen av de ingående komponenterna. Vi har resurser att utföra det mesta inom metallbearbetning med precision, erfarenhet och högsta kvalitet.Svetsning

En färdig produkt består oftast av flera olika detaljer som på något sätt skall monteras eller svetsas ihop. Vi har stora resurser och lång erfarenhet av varierande verkstadsarbete och rationell hantering.Ytbehandling

Vi kan ombesörja ytbehandling av skiftande slag. Vi har egna resurser inom varmförzinkning och pulverlackering. Andra ytbehandlingsalternativ kan vi erbjuda ihop med samarbetspartners i vår närhet.Montering

I samband med laserskärning, stansning, bockning eller annan tillverkningsprocess kan vi också erbjuda montering av hela eller delar av färdig produkt. Vår långa erfarenhet och kunniga personal garanterar högsta kvalitet med snabb och rationell hantering.Referenser

Skogsmaskin Gremo


Totallösning till HipHoof

Weland har hjälpt företaget HipHoof att tillverka en broddplatta (verktyg till hästskoning). Broddplattan har bland annat laserskurits, bockats och gängats. Weland har än så länge levererat ungefär 3 000 broddplattor.

Tillverkning: laserskärning, skärande bearbetning, bockning, svetsningMaskinhytt för Alstor

Första gången Weland kom i kontakt med Alstor, en svensk skogsmaskinstillverkare, var på Elmia Subcontractor 2015. Ett samarbete tog fart och utvecklades snabbt. Nu ska 50 – 60 maskinhyttar levereras från Weland varje år.

Maskinhytten till Alstor 833 tillverkas till stor del i Welands maskinpark. Plåtdetaljer laserskärs och rör i höghållfast material bockas, valsas och svetsas manuellt. Detaljerna slipas och blästras, hytten lackeras och levereras sedan till Alstor för montering.

Tillverkning: laserskärning, svetsning, bockningSäkra detaljer till UniCarriers

UniCarriers utformar transportlösningar för logistik och lager över hela världen. Framförallt med ett gediget och högkvalitativt sortiment av såväl egentillverkade låglyftare som motviktstruckar. Bland samarbetspartnerna finns Weland, som levererar flertalet plåtdetaljer till EPH, en av de mest populära truckarna i det högkvalitativa sortimentet.

En plocktruck för höga nivåer måste ha goda lyftegenskaper och samtidigt vara säker att använda på alla höjder. Weland tillverkar 15 - 20 plåtdetaljer till EPH, en säker plocktruck från UniCarriers. Plåtdetaljerna laserskärs, bearbetas och bockas på Weland för att sedan skickas vidare för montering på UniCarriers.

Tillverkning: laserskärning, skärande bearbetning, bockningPanelsystem till Volvo Cars

STE som säljer väggpaneler till Volvo Cars, tog hjälp av Weland för att tillverka ett flexibelt panelsystem – så att verkstadsväggarna skulle se likadana ut världen över. Men systemet skapar mer än bara enhetlighet, det förenklar också vardagen för väldigt många mekaniker.

Weland tillverkar det flexibla panelsystemet genom en och samma maskinlinje. Längs linjen genomgick plåtdetaljerna stansning, nibbling och panelbockning för att sedan staplas på pall och skickas vidare.

Tillverkning: stansning och panelbockningMaskinsvärd för Europas skogsindustri

Weland och Foreq har samarbetat sedan 2010. Samarbetet började med att de tillsammans tog fram fixturer för att tillverka en maskinsvärdsserie för skördare. När produktionen satte igång tillverkades 9 000 maskinsvärd om året. Idag tillverkas 16 000 maskinsvärd om året.

Weland laserskär maskinsvärden i 6,2 mm kallvalsad plåt (42CRMo4). När laserskärningen är klar, fräser man ett spår runt svärden som ser till att kedjan stannar på plats. Efter tillverkningen på Weland skickas maskinsvärden vidare till Foreq för att härdas, målas och levereras till slutkund.

Tillverkning: laserskärning, skärande bearbetningKompletta hyllsystem till Ptec

Weland har under en lång tid levererat kompletta hyllsystem till Ptec Inredningar. Med sin effektiva perforeringslinje kan Weland leverera kompletta hyllsystem, bättre och snabbare än någonsin.

Weland tillverkar hyllsystemen med hjälp av rörperforering, stansning, svetsning och bockning. I perforeringslinjen kan flera rör stansas samtidigt i varierade dimensioner. Hyllsystemen går att beställa efter individuella behov..

Tillverkning: perforeringslinje, stansning och panelbockningFlora och fauna i cortenrör

På uppdrag av ML Smide har Weland levererat bearbetade plåtdetaljer till projektet Strandskogen – en av tre parker i stadsdelen Arninge-Ullna i Täby kommun. Med laserskärning har Weland skurit ut information om flora och fauna i cortenrör som numera är placerade längs parkens gångstråk.

Cirka 30 rör i varierande storlekar tillverkades och placerades ut i parken. Weland stod för material och rörlaserskärning och ML Smide för svetsning och montering. Projektet Strandskogen Arninge-Ullna är nominerat till Sienapriset 2017. Ett pris från Sveriges Arkitekter som belönar Sveriges bästa utemiljö.

Tillverkning: rörlaserskärningJumbo rörlaserskärning till siloanläggning

Weland laserskar större rör med hjälp av sina jumbo rörlaserskärningsmaskiner samt levererade UPE-balkar och rör till Svenska Foders siloanläggning i Oxelösund. Slutsvetsning och leverans av delarna gjordes av Häfla Bruks AB.

Svenska Foder är en del av DLG, Dansk Lantbruks Grovvaresellskap, som är ensam ägare till Svenska Foder-koncernen. DLG är Europas tredje största foderproducent med en årsförsäljning på närmare 4 miljoner ton.

Tillverkning: laserskärning, rörlaserskärningSopnedkast för avfallshantering

Weland levererar 150 stycken sopnedkast per år till Envac som är världsledande inom automatiserad avfallshantering. Weland har tagit fram material, laserskurit, bockat, rullat, svetsat, ytbehandlat och delmonterat. Sopnedkasten har pulverlackerats för att göra dem tåliga mot väder och vind.

Envac med 50 års erfarenhet inom avfallshantering, har 35 kontor i 22 länder. De uppfann sopsugen, det vill säga vakuumteknik för avfallshantering, i början av 1960-talet.

Tillverkning: laserskärning, bockning, svetsning, ytbehandlingFasadplåtar i Corténplåt

Till vår kund LW Sverige AB har vi stansat och bockat 7000 m2 fasadbeklädnad i Corténplåt.

Plåten har använts till fasadbeklädnad till Nya Karolinska Sjukhuset, Teknikbyggnad U3 i Stockholm.

Tillverkning: automatstansning, bockningDagvattenränna till bro

Weland har tillverkat dagvattenränna till Motala bro. Det är på uppdrag av
LM Stålteknik AB i Nossebro.

Dagvattenrännan har tillverkats i rostfri plåt som sedan har bockats efter kundens önskemål.

Tillverkning: planlaserskärning, bockningChassin till Swepac

På uppdrag av Swepac i Ljungby tillverkar Weland chassit till markvibratorer som användes både för grus och asfalts packning.

Weland laserskär, bockar plåt och rör som sedan svetsas samman till ett chassi. Före leverans varmförzinkas chassit av Zinken Weland AB.

Tillverkning: laserskärning, bockning, robotsvetsning, varmförzinkningStålpall för stapling på höjden

Weland har utvecklat en staplingsbar stålpall som är användbar i de flesta sammanhang såväl intern som extern hantering. Pallens storlek är 1200 x 800 mm och den kan hanteras med alla typer av truckar. Maximal last är 1200 kg.

De runda fotskålarna som pallen står på är en finess som tillsammans med hylsrören gör att stabilitet erhålles vid höjdstapling. Höjden på hylsrören är som standard 900 mm.

Tomma pallar kompaktstaplas och tar därmed minimal plats.

Stålpallen leveraras målad i valfri kulör alternativt varmförzinkad eller obehandlad.

Projektering: konstruktionsritningar

Tillverkning: planlaserskärning, rörlaserskärning, robotsvetsning, målningInredning till omklädnings rum

Båstadsföretaget Hoffmanns Smide AB i Skåne har levererat inredning till Mora ishockey klubbs omklädningsrum.

På uppdrag av Hoffmans Smide har Weland rörlaserskurit, bockat och stansat komponenter till inredningen.

Tillverkning: rörlaserskärning, bockning, stansningMobila översvämningsbarriärer

Inero AB är ett företaget som jobbar med översvämningsbarriärer som är patenterad.

Weland har laserskurit, vattenskurit och bockat komponenterna till Inero i Månsarp. Plåten är i 3 till 5 mm marint aluminium i kvalitén EN-AW-5754 H22. Stödben i aluminium med dimensionen 120x30x3 mm och i kvalitén EN-6063-T6.

Tillverkning: planlaserskärning, vattenskärning, bockningLaserskurna gasturbinrör

Weland har levererat gasturbinrör till Ekström & Son AB i Kristianstad.

I vår Jumbo-rörlaser har vi skurit gasturbinsrör med dimensionen 506 x 6 mm i kvalitet Alloy/Inconell 600. Varje gasturbinrör har perforerats med 4770 laserskurna hål i dimensionen Ø20 mm.

Tillverkning: Jumbo rörlaserskärningLaserskurna detaljer till skogsmaskiner

Weland levererar till Gremo AB laserskurna chassidelar. Chassidelarna ska vara till skördare och skotare.

Gremo som finns i Ätran, Falkenberg kommun är marknadsledande i Sverige för skogsmaskiner. Skogsmaskiner är skotarklassen 8-10 tons lastkapacitet.

6-16 mm högkvalitets plåt Weldox 700 E används till chassidelarna för tillgodose stora påfrestningar som är i skogsbruk. Vi hjälper även till med att bocka och svetsa samman chassidelarna efter kundens önskemål.

Projektering: konstruktionsritningar

Tillverkning: planlaserskärning, rörlaserskärning, svetsningPaneler till luftbehandlingsaggregat

Weland levererar paneler till Welair AB.

Plåten stansas och bockas till paneler i en och samma maskinlinje. Efter bockningen isoleras panelerna och förses sedan med ett bakstycke.

Panelerna består av aluzinkbelagda plåtar i korrosivitetsklass C4.

Tillverkning: maskinlinje, stansning och bockningLaserskuret båtskrov

I Umeå drivs projektet ”på rätt köl”. Det är ett yrkesförberedande gymnasieprogram där 9 elever med diagnosen ADHD bygger en 16 meter lång oceangående segelbåt. Båten är tänkt att gå i trafik i Östersjön.

Weland AB har på uppdrag av Stena Stål AB laserskurit delar till:

 • Kölen i 15 mm plåt.
 • Bottenplattan i 15 mm plåt som vi också har rullat i rätt radie som skall passa båtens kontur.
 • Akterstäven i 15 mm plåt.
 • Spanten, både i hela bitar och delade i två delar. Cirka 143 delar i 8 mm plåt.
 • Akterspegel skuren och rullad i 6 mm plåt.

Tillverkning: laserskärningGeotechs borrvagnar

Askimsföretaget Geotech AB utvecklar, tillverkar och marknadsför ett stort produktsortiment inom geoteknik.

Weland levererar plåtarna till Geotechs borrvagnar och materialet är huvudsakligen plåt i 350 kvalitet.

Utöver laserskärning bearbetar och bockar Weland materialet efter Geotechs ritningsunderlag.

Tillverkning: laserskärning, bockning, skärande bearbetningSveriges största digitala träd

Två laserskurna träd som reklamskyltstativ vid St. Wäsby Allé och ett vid Infracity.

Weland har på uppdrag av Smidesbyggarna i Högdalen laserskurit delarna till rörstativet och ”trädkronan”. Träden är 17 meter höga och 10,5 meter breda och består av 5 ton rör och ca 2 ton plåt.

De är tillverkade av Cortén i följande dimensioner:

 • Rör i ”trädstammen”: 273 x 6 mm
 • Rör i grenverket: 168 x 6 resp. 101 x 6 mm
 • Trädkronan: 5 mm plåt
 • Som underlag till projektet har Weland haft 2D ritningar
  som ritats om till 3D i Solid Works.

Tillverkning: laserskärning


Laserskurna pelare och bärande underrede till vattenrutschkana.

Sweden Hydro Sport AB är en ledande leverantör av vattenrutschkanor.

Till Himlabadet i Sundsvall har vi på uppdrag laserskurit de bärande pelarna av rör med dimension Ø 508 x 10 mm i längd 10200 mm. I pelarna har skurits urtag för infästningar, svetsats på fästöron och bottenplatta i dimension 850 x 850 x 40 mm.

Före leverans har konstruktionen varmförzinkats på Zinken Weland AB i Göteborg.

Tillverkning: Jumbo rörlaserskärning, svetsning, varmförzinkning


Kassetter och flexibla inredningssystem för hissautomater

Compact Twin är en av marknadens effektivaste hissautomater.

Weland tillverkar de snabbgående kassetterna som finns för olika maskinbredder och olika belastningskrav. Även flexibla inredningar som enkelt och effektivt delar av ytorna.

Tillverkning: Stansning, nibbling och panelbockning


Sök efter bilder
   
Visa sida av 1

Resultat är filtrerat på: 

 • platbearbetning21_jumbo.jpg

  platbearbetning21_jumbo.jpg

  2010-04-12


  Ingår i galleri:

  Rörlaserskärning

 • platbearbetning2_8707B.jpg

  platbearbetning2_8707B.jpg

  2010-04-09


  Ingår i galleri:

  Bockning

 • aw2921.jpg

  aw2921.jpg

  2013-05-31


  Ingår i galleri:

  Planlaserskärning

 • aw3316.jpg

  aw3316.jpg

  2013-06-03


  Ingår i galleri:

  Rörlaserskärning

 • platbearbetning19_aw1717.jpg

  platbearbetning19_aw1717.jpg

  2010-04-12


  Ingår i galleri:

  Skärande bearbetning

 • platbearbetning29_img_7588_0808.jpg

  platbearbetning29_img_7588_0808.jpg

  2010-04-12


  Ingår i galleri:

  Robotsvetsning

 • platbearbetning4_bockning.jpg

  platbearbetning4_bockning.jpg

  2010-04-09


  Ingår i galleri:

  Bockning

 • aw3900_130923.jpg

  aw3900_130923.jpg

  2013-09-23


  Ingår i galleri:

  Planlaserskärning

 • aw3898_130923.jpg

  aw3898_130923.jpg

  2013-09-23


  Ingår i galleri:

  Planlaserskärning

Välj galleri

Försäljning laser/lego

Direktfax: 0371-344 85

Lars Kennethsson

Direkttelefon: 0371-344 42

Mobiltelefon: 0734-42 54 42

E-post: lars.kennethsson@weland.se

Vcard: vCard

Tom Andersson

Mobiltelefon: 0734-42 54 37

E-post: tom.andersson@weland.se

Vcard: vCard

Ola Forsberg

Direkttelefon: 0371-344 45

Mobiltelefon: 0734-42 57 45

E-post: ola.forsberg@weland.se

Vcard: vCard

Marcus Johansson

Direkttelefon: 0371-344 48

Mobiltelefon: 0734-42 54 38

E-post: marcus.johansson@weland.se

Vcard: vCard

Peter Sköld

Direkttelefon: 0371-344 40

Mobiltelefon: 0734-42 54 40

E-post: peter.skold@weland.se

Vcard: vCard

Jörgen Petersson

Mobiltelefon: 0734-42 54 59

E-post: Jorgen.Petersson@weland.se

Vcard: vCard

Henric Johansson

Mobiltelefon: 0734-42 54 60

E-post: henric.johansson@weland.se

Vcard: vCard

Hung Le

Mobiltelefon: 0734-42 57 17

E-post: hung.le@weland.se

Vcard: vCard

Beko Muratovic

Mobiltelefon: 0734-42 54 36

E-post: beko.muratovic@weland.se

Vcard: vCard