Logo nyhetsbrev

Nyhetsbrev December 2014

Gallerprodukter Galler-
produkter
Trappor och räcken Trappor
och räcken
Plåtbearbetning Plåt-
bearbetning
Övriga produkter Övriga
produkter

Entresolplan för alla miljöer

Weland entresolplan byggs upp med lätta Sigma-balkar som skruvas ihop likt ett Meccano – helt utan svetsning. Komponenterna är så lätta att de oftast kan monteras utan någon lyfthjälp utöver montörernas egna insatser.

Detta är en mycket stor fördel, inte minst vid montage i känsliga miljöer, eller till och med i anslutning till där annan verksamhet samtidigt förekommer.

Därför har Welands entresolplan allt mer börjat användas i kontor, butiker och andra offentliga miljöer. Som här - i Runner Store i Stockholm, där entresolplan med elegant glasräcke har installerats. Butiks- och lagerytan utökas på ett snabbt och enkelt sätt.

 
Entresolplan

Jumbo rörlaserskärning – unika möjligheter för byggbranschen

Vi kan som första företag i Sverige erbjuda Jumbo rörlaserskärning med rörligt skärhuvud. Detta öppnar helt nya produktionsmöjligheter i det grova segmentet för stålbyggnadsindustrin. Denna unika maskin erbjuder precision och snabbhet som aldrig tidigare varit möjligt. Detta tillsammans med våra övriga resurser vad gäller kompletterande detaljer och svetskapacitet gör oss till en unik resurs!

Till vattenrutschkanorna vid Gustavsviksbadet i Örebro har vi på uppdrag av Sweden Hydro Sport AB laserskurit de bärande pelarna av rör med dimension Ø 508 x 10 mm i längd 10200 mm. I pelarna har skurits urtag för infästningar, svetsats på fästöron och bottenplatta i dimension 850 x 850 x 40 mm. Tack vare ”tappskärning” på fästöron och bottenplatta där de ansluts mot urtag i pelarna uppnås en måttnoggrannhet som är häpnadsväckande.

 
Jumbolaser Gustavsviksbadet

Trappsteg och planer

Weland tillverkar raka trappsteg och planer i gallerdurk, slitsdurk och lättdurk. Flertalet av stegen och planerna är lagerhållna för omgående leverans. Trappstegen och planerna är som standard varmförzinkade.

Detta ger dig möjlighet att på ett enkelt och snabbt sätt bygga säkra och stabila trappor med vangstycken av stål eller trä.

Vill du ha hjälp med projektering och tillverkning av raka trappor så är Weland rätt leverantör. Vi är sedan många år en av landets ledande tillverkare av ståltrappor i alla tänkbara utföranden.

Eluppvärmda trappsteg

Vi har under årens lopp levererat ett antal spolställningar till vår kund Betongteknik AB och deras anläggningar i Stockholmregionen. Under vintertid får man stora problem med snö/is på den här typen av anläggningar där betongbilar backar till och spolar ut restinnehåll före påfyllning.

Trappstegen och planerna är specialtillverkade och består av fyrkantsrör som ställs på högkant tätt intill varandra. När spolställningen med trappor och gångbanor monterats dras värmeledande elkabel genom vangstycken och fyrkantsrören. På så sätt undviks nedisning och arbetsplatsen blir säker även på vintertid.

 
Eluppvärmda trappsteg

 

Eluppvärmda trappsteg