Logo nyhetsbrev

Nyhetsbrev april 2013

Gallerprodukter Galler-
produkter
Trappor och räcken Trappor
och räcken
Plåtbearbetning Plåt-
bearbetning
Övriga produkter Övriga
produkter

 

Kortare leveranstid av standardspiraltrappor

Kortare leveranstid av spiraltrapporGenom en översyn av våra administrativa rutiner kan vi nu erbjuda 4 veckors leveranstid för varmförzinkade spiraltrappor gjorda med steg och planer av gallerdurk eller tårplåt.

Ett snabbt godkännande av ritningsunderlaget är en förutsättning för att hålla dessa korta leveranstider. Dessutom måste räcken och planer ingå i vårt standardsortiment.

Liksom tidigare leverarar vi Welands originaltrappa på 2 veckor.

Lär mer om Weland spiraltrappor

 

Förstärkning av dåliga bjälklag

Sigmabalk I TV4-programmet Fuskbyggarna som sändes den 7 mars, användes Welands Sigmabalk som förstärkning av ett dåligt bjälklag.

Weland Sigmabalk är en kallformad profil med låg vikt och hög hållfasthet. Balkarna har stansade hål med delning 50 mm som är anpassade till våra montagebeslag. Vid förstärkning av bjälklag kan hålen användas för fastskruvning av sigmabalken mot befintliga träreglar. Det innebär att montaget går snabbt och enkelt, helt utan svetsning.

Balkarna är så lätta att det ofta inte behövs lyfthjälp vilket är en stor fördel i trånga utrymmen. Sigmabalkarna finns i 3 olika höjder och varierande godstjocklek för optimalt utnyttjande av materialet.

Bilden visar sigmabalk använd som fribärande stomme vid uppbyggnad av entresolplan och spiraltrappa. Samtliga produkter är levererade av Weland.

Märkbrickor av plåt

Weland tillverkar märkbrickor av varmförzinkad stålplåt eller rostfritt stål.

Märkbrickorna kan utföras med upp till 40 tecken och automatiskt förses med löpnummerserier. Brickornas längd varierar med antal tecken.

Brickorna kan fås både 1-radiga och 2-radiga. På de 2-radiga kan maximalt 40 tecken samsas.
2-radiga brickor har en bredd på ca. 30 mm.

Brickan fästes med skruv, plastbuntband eller med rostfria buntband. Hålslagning kan ske i valfri ända. Nummerserier kan även tas fram och levereras på tejpremsor.

Tack vare att brickorna är djuppräglade är de lättlästa även efter t.ex. varmförzinkning, blästring och målning. Brickor som tillverkas av icke rostande material är alltid lättlästa, även i smutsig och aggresiv miljö.

Enradig märkbricka med stålbuntband   Tvåradig märkbricka av rostfritt stål

1-radig märkbricka med rostfria buntband

  2-radig märkbricka

Läs mer om märkbrickor från Weland AB