Logo nyhetsbrev

Nyhetsbrev november 2012

Gallerprodukter Galler-
produkter
Trappor och räcken Trappor
och räcken
Plåtbearbetning Plåt-
bearbetning
Övriga produkter Övriga
produkter

 

Halkskydd vid entrégaller och trappsteg

Halkskydd för entrégaller och trappstegVintertid kan vissa gallerdurkar bli hala av fukt och is. Speciellt gäller detta entrégaller och trappor som är placerade i oskyddat läge.

Nu har vi tagit fram en lösning på problemet. Ett halkskydd i pressad rostfri plåt som utan verktyg kan klämmas fast på gallrets plattstänger.

Ovansidan på halkskyddet har hål med uppåtpressade kanter som ger ett mycket bra halkskydd.

Halkskydden passar till gallerdurk med H- och N- maskvidd. (c/c 33 och 17 mm) samt A-durk med maska 33x11 mm.

Halkskydden finns till 25 och 30 mm höga galler.

Lär mer om halkskydden

Entrégaller till Emporia och Friends Arena

Vi har haft förmånen att få leverera entrégaller till både shoppingcentret Emporia i Malmö och till den nya nationalarenan, Friends Arena i Stockholm.

Emporia i Hyllie utanför Malmö har ritats av Wingårdh Arkitekter AB och är byggt för att skapa en internationell atmosfär med hög servicenivå och ett komplett utbud av butiker. Shoppingcentret har en yta på 93 000 kvm och inhyser ca 200 butiker, restauranger och kaféer. Emporia sysselsätter ca 3 000 personer och besöks dagligen av ca 25 000 besökare.

Den 27 oktober invigdes Friends Arena under pompa och ståt. Arenan är byggd för att kunna anpassas till alla typer av evenemang och med besökaren i fokus. Flexibilitet och skalbarhet gör att arenan klarar evenemang på alla typer av underlag, från gräs och grus till is och parkett. Arenan kan också hantera allt från större publikevenemang med upp till 65 000 besökare till intimare uppträden och spelningar för en publik på 10 000 - 15 000 personer.

Entrégaller Emporia   Entrégaller Friends Arena

Emporia har valt ett kraftigt entrégaller av pressvetsad gallerdurk B9 40/3 tandat med maskvidd 12 x 100 mm och med bärstål
40 x 3 mm.

  Friends Arena har valt ett entrégaller av A-durk maskvidd 33 x 16 mm och med tandat stödstång och bärstål 80 x 5 mm resp. 80 x 3 mm.

Läs mer om entrégaller från Weland AB

 

Panelplåtar till Weland Lufbehandling

Weland Luftbehandling i Nyland, tillverkar luftbehandlingsaggregat med luftflöden upp till 11 m³/s.

Höljena till aggregaten tillverkas av paneler som stansas och bockas hos oss i Smålandstenar.

Weland har investerat i en ny stansmaskin som klarar formatet 4268 x 1524 x 3 mm och en panelbockmaskin som klarar 2,5 mm plåt med längdmått upp till 3850 mm och diagonalmått på max. 4000 mm.

Luftbehandlingsaggregat från Weland Luftbehandling AB   Automatisk panelbockning

Luftbehandlingsaggregat från Weland Luftbehandling AB

  Automatisk panelbockning

Läs mer om panelbockning hos Weland AB


Gremo nominerat till SSAB steel price

Gremo 1450 F Gremos nya skotare, 1450 F, har tagits fram med en noggrant utformad och optimerad design som effektivt utnyttjar höghållfast stål. Detta har gett en 15%-ig minskning av chassivikten samtidigt som vridstyvhet och off-roadprestanda har ökat. Den lägre vikten har också resulterat i lägre bränsleförbrukning och minskade markskador. Samtidigt har motorns avgasrening uppdaterats och är nu i enlighet med de senaste EU-direktivet.

Vi på Weland AB laserskär, bockar, svetsar och målar chassi och bankar. Materialvalet har fallit på höghållfaststålet Domex 700 på utsatta ställen.

Läs mer om laserskärning hos Weland AB

Se mer om skotaren 1450F på Gremos hemsida