Logo nyhetsbrev

Nyhetsbrev juni 2012

Gallerprodukter Galler-
produkter
Trappor och räcken Trappor
och räcken
Plåtbearbetning Plåt-
bearbetning
Övriga produkter Övriga
produkter

 

Utgåva 5 av Weland produkthandbok

Produkthandbok utgåva 5Nu är utgåva 5 av vår populära handbok tryckt och har distribuerats till våra kunder.

Handbokens omfång har ökats till 270 sidor för att ge plats åt en mer djuplodande information kring vissa produkter och produktgrupper.

Produkthandboken finns tillgänglig i både tryckt och digitalt format. Dock hänvisar vi till vår hemsida för de absolut senaste uppgifterna.

Är du intresserad av ett tryckt exemplar av vår handbok skickar vi den kostnadsfritt till dig.

Beställ den genom beställningsfunktionen på vår hemsida.

Den digitala versionen kan du ladda hem som PDF här.

Weland Sigmabalk

Weland Sigmabalk är en kallformad profil med låg vikt och hög hållfasthet. Balkarna har stansade hål med delning 50 mm som är anpassade till våra montagebeslag och räckessystem. Det innebär att montaget går snabbt och enkelt då det, likt ett Meccano, skruvas ihop helt utan svetsning. Balkarna är så lätta att det ofta inte behövs lyfthjälp. Dessutom finns större hål i centrum på balken för el och rördragning.

Balken är tillverkad av varmförzinkat material Z 275 och kan användas både inomhus och utomhus utan någon ytterligare ytbehandling. Balkarna finns i 3 olika höjder och varierande godstjocklek för optimalt utnyttjande av materialet.

På bilden nedan syns även Weland sektionsräcke. Räcket levereras med handledare i rostfritt stål och består av lösa komponenter samt färdiga sektioner med räckesfyllnad som enkelt skruvas ihop vid montaget. Allt material utom handledaren är av varmförzinkat stål. Räcket kan användas till alla typer av montage men är särskilt enkelt och kompatibelt till Weland sigmabalk.

Sigmabalk med sektionsräcke på takterrass

 Spiraltrappa

Spiraltrappa MalmöInom Weland tillverkar vi många typer av trappor med olika utförande av steg och räcken. Genomgående är dock att vi har rostfri handledare med en diameter på 42 mm. Det ger användaren en för handen anpassad geometri och en jämn och slät yta.

En varmförzinkad spiraltrappa med steg och planer av gallerdurk levereras normalt med ca. 7 veckors leveranstid. Har du behov av kortare leveranstid så kontakta oss. Oftast klarar vi det betydligt snabbare.

Läs mer om våra trappor och räcken här

Fiberlaser

FiberlaserSedan tidigare har vi använt oss av fiberteknik inom laserskärning. Vi har nu installerat ytterligare kapacitet för rörlaserskärning med fiberteknik.

Tekniken är ett stort steg framåt inom metallbearbetning. Framförallt sparas energi och underhållet blir avsevärt lägre än med konventionell teknik. Det är nu också möjligt för oss att skära i högreflekterande material såsom aluminium, koppar, mässing och rostfritt.

Läs mer om fiberlaser här (extern länk).

Semesteröppet

SemesterVi vill redan nu delge våra öppettider under semestern. Som vanligt har vi öppet, men vi kommer dock att ha något begränsade leveransmöjligheter under veckorna 28-31.