Logo nyhetsbrev

Nyhetsbrev mars 2011

Gallerprodukter Galler-
produkter
Trappor och räcken Trappor
och räcken
Plåtbearbetning Plåt-
bearbetning
Övriga produkter Övriga
produkter

Weland WebbshopWebbshop

Vi fortsätter vår utveckling inom miljögaller och miljösteg.

På vår hemsida www.weland.se under rubriken Weland Webbshop hittar du våra vanligaste miljögaller och miljösteg med priser.

Detta gör att du snabbt och enkelt kan beställa på de varor du behöver. Gör din beställning och fyll i dina kontaktuppgifter så fakturerar vi på sedvanligt sätt.

Ny robotcell

Weland WebbshopFlexibel bearbetningcell ger möjlighet till snabba omställningar
Skärande bearbetning efter laserskärning har varit en trång sektor på Weland under senare år. Borrning och fräsning med korta cykeltider ger väldigt många detaljbyten. Detta är på många sätt ett kostsamt och icke ergonomiskt arbete som kräver konstant närvaro vid maskinen för effektivt produktion.

Ett koncept har arbetats fram i form av en bearbetningscell med stor flexibilitet och möjlighet till snabba omställningar.

Cellen består av en horisontell fleroprationsmaskin. Robotcellen innehåller långa bandtransportörer som ger möjlighet att buffra för obemannad körning, dessutom en robot som plockar ämnen direkt ur pall. I cellen finns det möjlighet att lasta ut färdiga detaljer på tre pallplatser.

Läs mer om Weland kan erbjuda när det gäller plåtbearbetning.

Sigmabalk som förstärkning av dåliga bjälklag

SigmabalkI TV4s Fuskbyggarna, avsnitt 2 som sändes den 19 januari, användes Welands Sigmabalk som förstärkning av ett dåligt bjälklag.

Balken, som är en kallformad lättbalk, tillverkas av varmförzinkat material och är försedd med hål med c/c 50 mm för att underlätta montaget.

Gå in på Weland Lagersystems hemsida så kan du läsa mer om Sigmabalken.

Gå in på vår hemsida för att se en skiss på hur förstärkning med Sigmabalk kan se ut.